Grillrökt laxsida
Lax är ju så gott men tyvärr äter jag det alldeles för sällan då jag är den enda i familjen som äter lax. Men idag blev det en härlig grillrökt lax serverad med dillkokt amandinepotatais, sparris och fetaost. Till det en dill- och gräslökskräm. Grilla citron i halvor, det tar fram sötman i citronen och skvisa över den färdiga tallriken. Magiskt 😋 1 laxsida runt 800 g 1 tsk pepparmix 0,5 tsk chiliflakes 2-3 msk flytande honung Rivet skal av 1 citron Ca 2 msk citronsaft Salt Olivolja Bladpersilja Börja med att gnida in laxen i ordentligt med salt. Sedan gnida den in i olivolja. Blanda ingredienserna till kryddblandningen. Hacka ner persiljan. Gnid in laxens köttsida i kryddblandningen. Låt vila i kylen 1 timme. Tänf grillen, ca 0,5 tändrör. När det är klart lägg kolen eller briketterna på ena sidan av grillen. Lägg på ordentligt med rökflis, jag använder körsbärsflis. Lägg laxen med skinnsidan ned på andra sidan av kolen. Sätt i en termometer i tjockaste delen och låt ligga till ...