Grillrökt laxsida
Grilla citron i halvor, det tar fram sötman i citronen och skvisa över den färdiga tallriken. Magiskt 😋
1 tsk pepparmix
0,5 tsk chiliflakes
2-3 msk flytande honung
Rivet skal av 1 citron
Ca 2 msk citronsaft
Salt
Olivolja
Bladpersilja
Börja med att gnida in laxen i ordentligt med salt. Sedan gnida den in i olivolja.
Blanda ingredienserna till kryddblandningen. Hacka ner persiljan.
Gnid in laxens köttsida i kryddblandningen. Låt vila i kylen 1 timme.
Tänf grillen, ca 0,5 tändrör. När det är klart lägg kolen eller briketterna på ena sidan av grillen. Lägg på ordentligt med rökflis, jag använder körsbärsflis. Lägg laxen med skinnsidan ned på andra sidan av kolen.
Sätt i en termometer i tjockaste delen och låt ligga till önskad temp. Jag tar min runt 57- 58 grader.
Försök att hålla en temp i grillen runt 100- 130 grader. Låt den iallafall inte gå över 150 grader.
Fyll på med rökflis om det börjar ta slut.
Ta upp och låt svalna lite innan du skär upp.
Kommentarer
Skicka en kommentar