Grön ärtstuvning




Ärtstuvning till köttkaker/köttfärsbiffar är vansinnigt gott och enkelt att laga 😊

1 paket, 500 g torkade gröna ärtor
Salt
Smör 
1 tsk socker 
2 l vatten 

Börja med att skölja av ärtorna och lägg de i en kastrull med 2 l kallt vatten och 2 tsk salt. Sätt på locket och låt stå så över natten. 

Häll av vattnet, spola av ärtorna och häll i kastrull. Fyll på med 1,5- 2 l vatten och lite salt. Koka upp och låt sedan småputtra i 2-3 timmar till det blir en stuvning, rör om då och då. Lösa skal som flyter upp till ytan tas lättast bort med en hålslev. Fyll på mer vatten om den blir för tjock eller ta av locket om den är för lös.

Tillsätt 1 tsk socker och rör ner en klick smör. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Pizzasås