Inlägg

Visar inlägg från september 6, 2020

Flätad baguette med dillsmör och västerbottenost

Bild
Denna baguette passade utmärkt på kräftskivan istället för västerbottenostpaj 😋 Jag gjorde dock dubbel sats och gjorde 2 stora baguetter, den andra med ett vitlök- och persiljesmör.  0,5 jäst 3 dl kallt vatten  Ca 7 dl pizzamjöl  Salt  Blanda ut jästen med vattnet och tillsätt sedan mjöl och salt. Låt maskinen gå i 20 min. Degen ska gå ihop men inte bli för fast. Plasta bunken och jäs i rumstemperatur i 24 timmar.  Fyllning: 100 g rumsvarmt smör  En kruka dill, finhackad  150 g riven västerbottenost, spara lite till att strö på toppen Gör en stor eller 2 mindre. Kavla ut till en fyrkant. Fördela smöret på degen och toppa med riven västerbottenost och rulla ihop till en  längd.  Skär itu längden på mitten och fläta ihop de längderna med varandra,smöret ska vara uppåt.  Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min Pensla med uppvispat ägg och strö på lite mer ost.  Grädda på varmluft 210 grader i ca 25- 30 min.  Låt svalna lite innan du skär upp brödet.  Länk till min tid