Flätad baguette med dillsmör och västerbottenost
Denna baguette passade utmärkt på kräftskivan istället för västerbottenostpaj 😋 Jag gjorde dock dubbel sats och gjorde 2 stora baguetter, den andra med ett vitlök- och persiljesmör.
3 dl kallt vatten
Ca 7 dl pizzamjöl
Salt
Blanda ut jästen med vattnet och tillsätt sedan mjöl och salt. Låt maskinen gå i 20 min. Degen ska gå ihop men inte bli för fast.
Plasta bunken och jäs i rumstemperatur i 24 timmar.
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
En kruka dill, finhackad
150 g riven västerbottenost, spara lite till att strö på toppen
Gör en stor eller 2 mindre. Kavla ut till en fyrkant.
Fördela smöret på degen och toppa med riven västerbottenost och rulla ihop till en längd.
Skär itu längden på mitten och fläta ihop de längderna med varandra,smöret ska vara uppåt.
Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min
Pensla med uppvispat ägg och strö på lite mer ost.
Grädda på varmluft 210 grader i ca 25- 30 min.
Låt svalna lite innan du skär upp brödet.
Länk till min tidigare flätade baguette med annan smaksättning Här
Kommentarer
Skicka en kommentar