Surkål är ett måste för mig på julbordet. Den lite syrliga och friska smaken lättar upp alla de andra feta smakerna och sitter som en smäck i munnen! Jag var väl 21 år när jag lagade hemmagjord surkål (man kan köpa färdig i Norge som man bara värmer på) första gången. Den blir bara bättre och bättre för varje gång 🤗 Receptet utgår jag återigen från min kära mormor och som vanligt var det bara en däsch av ditt och en däsch av datt 😅 Jag har försökt att mäta upp så gott det går men är svårt att ge exakta mått på surkål tycker jag då man smakar sig fram mycket under tillagningen. 1 stor vitkål 0,5- 0.75 dl ättika 1 dl vatten 2,5 dl socker Salt 2-3 påsar Kumminfrön Börja med att skära ned vitkålen i jämnstora bitar. Ta bort rotdelen. Lägg i en stor kastrull och salta gott. Häll på ättika, vatten och socker. Koka upp. Låt det koka en liten stund på medelvärme, kålen släpper en del vatten så kolla av efter en liten stund om du behöver fylla på mer eller inte. Jag brukar ha vatten så de...