Julskinka







Julskinka hör hemma på vårat julbord men oxå i förjulstiden kokar vi alltid en julskinka. Det är så gott som pålägg med lite senap på 😋

1 rimmad julskinka
30 vitpepparkorn 
20 svartpepparkorn 
20 kryddpepparkorn
2-3 lagerblad
1 gul lök 
1 morot

Griljering
1 ägg
3 msk senap Johnnys 
Ströbröd

Detta räcker till en skinka runt 2,5-3 kg. Är den större så dubbla bara. 


Lägg skinkan i en stor kastrull och lägg i löken och moroten. Moroten skivar jag men skalar inte. Nätet ska sitta kvar på skinkan. Lägg i lagerblad och kryddor. Fyll upp med kallt vatten så det täcker skinkan.

Koka upp och låt sedan småputtra under lock. Jag brukar låta den stå 1 tim/kg.

När den är klar så ta av nätet på skinkan och skär bort svålen, men inte allt fett. 

Pensla på ägg- och senapsblandningen och strö på ströbröd.

Ställ in mitt i ugnen på 220 grader tills skinkan fått fin färg. Ca 15- 20 min. Låt vila innan du skär upp den. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås