Julskinka
Julskinka hör hemma på vårat julbord men oxå i förjulstiden kokar vi alltid en julskinka. Det är så gott som pålägg med lite senap på 😋
1 rimmad julskinka
30 vitpepparkorn
20 svartpepparkorn
20 kryddpepparkorn
2-3 lagerblad
1 gul lök
1 morot
Griljering
1 ägg
3 msk senap Johnnys
Ströbröd
Detta räcker till en skinka runt 2,5-3 kg. Är den större så dubbla bara.
Lägg skinkan i en stor kastrull och lägg i löken och moroten. Moroten skivar jag men skalar inte. Nätet ska sitta kvar på skinkan. Lägg i lagerblad och kryddor. Fyll upp med kallt vatten så det täcker skinkan.
Koka upp och låt sedan småputtra under lock. Jag brukar låta den stå 1 tim/kg.
När den är klar så ta av nätet på skinkan och skär bort svålen, men inte allt fett.
Pensla på ägg- och senapsblandningen och strö på ströbröd.
Ställ in mitt i ugnen på 220 grader tills skinkan fått fin färg. Ca 15- 20 min. Låt vila innan du skär upp den.
Kommentarer
Skicka en kommentar