Hedvigsoppa
Enkel men god, värmande och mättande soppa 😋
500 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 rivna morötter
3 rivna potatisar
3- 400 g finstrimlad vitkål
1 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
2 msk ox- eller kalvfond
1 burk mutti finkrossade tomater
11-12 dl vatten
Salt
Svartpeppar
Finhacka löke, strimla vitkålen tunnt och riv potatis och morötter. Skala vitlöksklyfta men behåll den hel.
Fräs på alla grönsakerna i en stor gryta i smör. Fräs på medelvärme till de börjar mjukna och få lite fin färg.
Stek nötfärsen i en stekpanna och lägg över färsen i grytan.
Ta i tomatpurén, fonden och de krossade tomaterna. Rör ihop. Tillsätt vatten och koka upp. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda 5 minuter.
Servera med ett gott bröd 🥰
Kommentarer
Skicka en kommentar