Pizza Bianco med kantareller
En vit pizza med hösttema đđđ Med smak av smörstekta kantareller och vĂ€sterbottenost kan det inte bli fel đ Ăt som den Ă€r eller stĂ€ll den pĂ„ bordet pĂ„ krĂ€ftskivan t.ex đ
Pizzadeg för 2 runda pizzor eller en fyrkantig:
0,5 jÀst
3 dl ljummet vatten
Ca 6-7 dl pizzamjöl
2 msk olivolja
Salt
Blanda ut jÀsten med vatten snabbt.
Ta i övriga ingredienser och lÄt maskinen gÄ i ca 20 min. Degen ska kÀnnas lite kladdig. Plasta bunken och jÀs 1 timme eller lÀngre.
Dela degen i 2 och tryck ut degen till en cirkel. TÀck med bakduk och efterjÀs ca 1 tim.
Fyllning till 1 rund pizza:
Ca 350 g rensade kantareller
En nÀve fÀrsk finhackad persilja
1 liten finhackad vitlöksklyfta
0,5 röd lök i strimlor
Ca 150 g riven vÀsterbottenost
Salt
Svartpeppar
Ca 2 msk Cremefraiche
Riv isÀr svampen och lÀgg i en kall och torr stekpanna. SÀtt pÄ medelvÀrme och lÄt gÄ till svampen slÀpper vÀtska och till vÀtskan försvinner. NÀr svampen börjar knapra till sig lÀgg dÄ i ett par matskedar smör och persiljan och vitlöken, salta och peppra. Stek till svampen precis börjar bli knaprig och fin. LÀgg Ät sidan.
Bred ut Cremefraiche pÄ pizzadegen och fördela riven ost pÄ. PÄ med rödlöken och sist kantarellblandningen.
Jag grÀddar min pÄ pizzasten lÀngst ned i ugnen pÄ ugnens pizza funktion och sÄ varmt det bara gÄr. RÀkna med ca 6-8 min eller lÀngre beroende pÄ ugn och funktioner.
Kommentarer
Skicka en kommentar