Pizza Bianco med kantareller

















En vit pizza med hösttema 🍁🍂🍄 Med smak av smörstekta kantareller och vĂ€sterbottenost kan det inte bli fel 😋 Ät som den Ă€r eller stĂ€ll den pĂ„ bordet pĂ„ krĂ€ftskivan t.ex 😍

Pizzadeg för 2 runda pizzor eller en fyrkantig:

0,5 jÀst
3 dl ljummet vatten 
Ca 6-7 dl pizzamjöl 
2 msk olivolja 
Salt

Blanda ut jĂ€sten med vatten snabbt. 
Ta i övriga ingredienser och lĂ„t maskinen gĂ„ i ca 20 min. Degen ska kĂ€nnas lite kladdig. Plasta bunken och jĂ€s 1 timme eller lĂ€ngre. 

Dela degen i 2 och tryck ut degen till en cirkel. TĂ€ck med bakduk och efterjĂ€s ca 1 tim. 

Fyllning till 1 rund pizza:
Ca 350 g rensade kantareller 
En nÀve fÀrsk finhackad persilja
1 liten finhackad vitlöksklyfta 
0,5 röd lök i strimlor
Ca 150 g riven vĂ€sterbottenost 
Salt
Svartpeppar 
Ca 2 msk Cremefraiche 

Riv isĂ€r svampen och lĂ€gg i en kall och torr stekpanna. SĂ€tt pĂ„ medelvĂ€rme och lĂ„t gĂ„ till svampen slĂ€pper vĂ€tska och till vĂ€tskan försvinner. NĂ€r svampen börjar knapra till sig lĂ€gg dĂ„ i ett par matskedar smör och persiljan och vitlöken, salta och peppra. Stek till svampen precis börjar bli knaprig och fin. LĂ€gg Ă„t sidan. 

Bred ut Cremefraiche pĂ„ pizzadegen och fördela riven ost pĂ„. PĂ„ med rödlöken och sist kantarellblandningen. 

Jag grĂ€ddar min pĂ„ pizzasten lĂ€ngst ned i ugnen pĂ„ ugnens pizza funktion och sĂ„ varmt det bara gĂ„r. RĂ€kna med ca 6-8 min eller lĂ€ngre beroende pĂ„ ugn och funktioner. 




Kommentarer

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

Carnitas pÄ grillen

Grön Àrtstuvning

PizzasÄs