Våfflor black and white
Våfflor är försvinnande gott och passar alltid bra.
Våffelsmet:
5 ägg
1 dl socker
160 g smält smör
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 dl gräddfil (rømme), helst utgånget datum
2,5 dl mjölk
4-5 dl mjöl
En nypa salt
Vispa ägg och socker. Ta i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma, vispa ihop. Häll i smält smör, vispa och sedan vispa i mjölken. Låt stå och svälla ca 15 min.
Om du vill så dela nu hälften av smeten i en annan bunke och smält 50g ljus chockad och 50 g mörk choklad över vattenbad och häll i den ena smeten, blanda väl. Om den blir väldigt tjock så ta ta i lite mer mjölk. Grädda som vanligt.
Servera med uppvispat grädde, sylt, jordgubbar och hackad choklad.
Kommentarer
Skicka en kommentar