Våfflor black and white


Våfflor är försvinnande gott och passar alltid bra. 
Våffelsmet:
5 ägg
1 dl socker
160 g smält smör
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk kardemumma 
1 dl gräddfil (rømme), helst utgånget datum
2,5 dl mjölk 
4-5 dl mjöl
En nypa salt
Vispa ägg och socker. Ta i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma, vispa ihop. Häll i smält smör, vispa och sedan vispa i mjölken. Låt stå och svälla ca 15 min. 
Om du vill så dela nu hälften av smeten i en annan bunke och smält 50g ljus chockad och 50 g mörk choklad över vattenbad och häll i den ena smeten, blanda väl. Om den blir väldigt tjock så ta ta i lite mer mjölk. Grädda som vanligt. 
Servera med uppvispat grädde, sylt, jordgubbar och hackad choklad. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås