Pasta på kylskåpsplock

Meningen igår var att vi skulle ha spaghetti och köttfärssås men när jag lagt blandfärsen i stekpannan så hitta jag ett okänt föremål i färsen och då gick det i soporna. Orkade inte cykla till affären igen, skulle ju snart lägga mig inför mitt nattpass. Så fick skrapa ihop lite av det som fanns hemma och det blev inte så dumt faktiskt. 
Halv röd lök, finhackad 
3 salladslökar
7-8 småtomater på kvist
Rökt skinka, tunna skivor
1 paket bacon
Färsk basilika
Ca 1- 1,5 dl vitt vin- reducera
Ca 1,5-2 dl vatten efter vinet reducerat
Salt, peppar 
Stek baconet och lägg undan. 
Sätt på spaghetti på kok. 
Fräs på löken och salladslöken i smör. Lägg i tomaterna när löken börjar få färg och mjukna. Lägg sedan i skinkan som du skärt i mindre bitar. Fräs på en stund. 
Häll på vinet och låt fräsa och reducera. Slå sedan på vattnet och låt det fräsa en stund. Sänk sedan värmen så det bara sjuder. Ta i basilikan som du river i mindre bitar. Salta och peppra. 
När spaghettin är klar och avhälld så häll blandningen i spaghettin och rör runt så det blandar sig. Skär baconet i mindre bitar och blanda i. Servera. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås