Kokt torsk med äggsås



Koka upp en kastrull vatten med gott med salt i, lagerblad, jag tog 2 för de var så små. 20 svartpepparkorn och 10 vitpepparkorn. Lägg i fisken och låt sjuda under lock till fisken är vit och fin, ca 8-10 min. 
Äggsås:
2 msk smör
2-3 msk mjöl
Mjölk- till en fin kosistens
4 hårdkokta ägg
Salt
Peppar
3-4 msk finhackad persilja
Eventuellt 1/2 fiskbuljong
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa till en klump. Tillsätt då mjölk. Ta så mycket mjölk som du tycker beroende på hur tunn eller tjock du vill ha såsen. Lägg i fiskbuljongen. Låt småputtra. 
Mosa under tiden de skalade äggen med en gaffel och finhacka persiljan. Tillsätt när såsen puttrat i ca 10 min. Smaka upp med salt och peppar. 
Serveras med pressad potatis och gröna ärtor. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås