Bearnaisesmör
4 schalottenlökar
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
15-20 vitpepparkorn
En kvist från färsk dragon
Ett par kvistar från färsk persilja
Skala och hacka löken. Behöver inte vara fint, det ska silas bort sen. Lägg i en kastrull och blanda i övriga ingredienser. Koka upp och reducera till det bara är lite vätska kvar. Sila av och låt kallna.
2 äggulor
200 g smör, rumsvarmt
Finhackad persilja
Finhackad dragon
Salt
Vitpeppar
När den avsilade vätskan har kallnat så blanda in äggulorna med en gaffel och häll ner det i smöret. Blanda ordentligt, tar lite tid. Blanda i örterna och smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg i en bit plastfolie och rulla ihop till en korv. Lägg i kylen minst en timme. Går utmärkt att frysa.
Kommentarer
Skicka en kommentar