Pepparsås













Den här såsen är god till en köttbit 🙂 Justera pepparmängden beroende på hur stark du vill ha den. 

3 msk smör
1 gul lök 
1 röd paprika 
1- 1,5 msk svartpepparkorn
3 msk vetemjöl
3 dl vatten + 1 oxbuljong
1 dl grädde

Börja med att rosta pepparkorn i torr och varm stekpanna. När det börjar ryka och det kommer en härlig peppardoft så ta av pannan av plattan och lägg i pepparkornen i en mortel och mortla. 

Skär lök och paprika i bitar. Smält smöret i en kastrull och lägg i lök och paprika. Fräs på det tills det mjuknar lite. Häll då på pepparn och rör runt.

Blanda buljongen med vattnet och häll på, rör runt. Låt sedan småputtra i 20- 30 min.

Sila av och blanda i grädden. Låt det få ett uppkok. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gyros

Helgrillad entrecôte reverse sear

Grillad fetaost