Ångad torskrygg med beurre blanc
Det här måste vara det godaste jag har ätit på mycket länge, fantastiska smaker och texturer 😋 Jag ångade min torskrygg men det går bra utan oxå såklart.
Torskrygg i portionsbitar
1 l vatten
40 g salt
Blanda salt och vatten, lägg i fisken och ställ i kylen ca 20 min.
Torka av fisken och salta lite och ta på vitpeppar. Jag ställde den på fals 2 i ugnen på 100 g och ång intensitet 2. Ta fisken vid 48-50 grader.
Serverade med beurre blanc, potatismos och smörslungade grönsaker.
Beurre Blanc:
1 hackad schalottenlök
0,5 msk vitvinsvinäger
3/4 dl vitvin
Finhackad persilja
Några droppar saft från färsk citron
Salt
Vitpeppar
200 g smör i bitar
Blanda vin, vinäger och löken i en kastrull. Koka upp och koka till en knapp matsked vätska är kvar. Sänk värmen och börja vispa i en smörbit i taget. Det ska absolut inte koka, då kan den skära sig. När alla bitar är nervispade så sila ner såsen i ett nytt kärl. Smaka av med salt och vitpeppar. Jag valde att ha lite persilja och citron i idag.
Grönsaker:
Snackmorötter
Soyabönor
Sugersnaps
Haricot verts
Koka upp saltat vatten. Lägg i morötterna och koka 2-3 min. Lägg i soya bönorna och koka 3 min till. Lägg i resten och koka 2 min till.
Häll av vattnet och rör in 1 msk smör. Smaka av med salt.
Kommentarer
Skicka en kommentar