Tekakor














Goda, mjuka och saftiga tekakor kan aldrig bli fel 😋

1 jÀst
5 dl fingervarm mjölk
1-2 tsk salt
1 Ă€gg 
100 g rumsvarmt smör 
Ca12-13 dl vetemjöl

Börja med att blanda jÀst och mjölk tills jÀsten löst upp sig. TillsÀtt sedan salt och Àgg och blanda. Sedan mjölet, inte allt pÄ en gÄng. TillsÀtt smöret i smÄ bitar. Fyll pÄ med mjöl till en glansig och smidig deg. LÄt maskinen gÄ ca 10 min. LÄt jÀsa under plast i 1 timme.

Kavla ut till en fyrkant ca 1,5 cm tjock och stansa ut rundingar, jag anvĂ€nde ett shakerlock 😅 Tycker du det Ă€r svĂ„rt att kavla sĂ„ det blir jĂ€mntjockt sĂ„ dela degen i ca 30 bitar och forma bollar och kavla dom runda.

LĂ€gg pĂ„ ugnsplĂ„t med bakplĂ„tspapper. Nagga med en gaffel och strö pĂ„ lite mjöl om du vill. JĂ€s under bakduk i 30 minuter. 

GrĂ€dda mitt i ugnen pĂ„ 230-250 min i 6-8 minuter. LĂ„t svalna pĂ„ galler under bakduk. 

Kommentarer

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

Carnitas pÄ grillen

Grön Àrtstuvning

PizzasÄs