Tekakor
Goda, mjuka och saftiga tekakor kan aldrig bli fel đ
1 jÀst
5 dl fingervarm mjölk
1-2 tsk salt
1 Àgg
100 g rumsvarmt smör
Ca12-13 dl vetemjöl
Börja med att blanda jÀst och mjölk tills jÀsten löst upp sig. TillsÀtt sedan salt och Àgg och blanda. Sedan mjölet, inte allt pÄ en gÄng. TillsÀtt smöret i smÄ bitar. Fyll pÄ med mjöl till en glansig och smidig deg. LÄt maskinen gÄ ca 10 min. LÄt jÀsa under plast i 1 timme.
Kavla ut till en fyrkant ca 1,5 cm tjock och stansa ut rundingar, jag anvĂ€nde ett shakerlock đ
Tycker du det Àr svÄrt att kavla sÄ det blir jÀmntjockt sÄ dela degen i ca 30 bitar och forma bollar och kavla dom runda.
LÀgg pÄ ugnsplÄt med bakplÄtspapper. Nagga med en gaffel och strö pÄ lite mjöl om du vill. JÀs under bakduk i 30 minuter.
GrÀdda mitt i ugnen pÄ 230-250 min i 6-8 minuter. LÄt svalna pÄ galler under bakduk.
Kommentarer
Skicka en kommentar