Inlägg

Flankburgare

Bild
En burgare på rester av gårdagens grillade flankstek. Ljust bröd, gärna surdeg Smält smör Sallad Tomat Bacon Bearnésås, köpt kall eller gör egen Grillad flankstek Smält smör och pensla på bröden på båda sidor.  Grilla bröden.  Jag värmde på flanken i ett foliepaket på indirekt värme några minuter.  Bygg burgaren med bea i botten och på toppen.  Flanksteken: Salta flanken runtom. Lägg den på direkt värme på grillen. Det går fort, några minuter på varje sida bara. Kör den till önskad temp, helst inte över medium. Låt den vila 10- 15 min och skär upp den i tunna skivor. Skär Mot fibrerna. Toppa med flingsalt och några drag med pepparkvarnen. Här serverat med klyftpotatis gjorda på bakpotatis. Behåll skalet på och klyfta dom i stora klyftor. Lägg på plåt, ringla över olivolja och flingsalt. Jag körde de på varmluft på 210 grader. Håll koll och vänd på dem efter ca 20 min. Ta dem när de känns krispiga.  Recept på hemmagjord beasås om nån vill göra det istället för att köpa finns  Här

Tonfiskbaguette

Bild
Här har jag köpt baguetten färdig vilket passar bra till en snabb spontanlunch, men man bakar den enkelt själv om man har tid och lust såklart.  Tonfiskröra: 1 burk tonfisk i vatten 0,5 finhackad rödlök  2,5 dl creme fraiche  0,5- 1 dl majonnäs Hackad persilja Salt peppar Salladsblad Tomat Gurka Häll av tonfisken och låt den rinna av.  Finhacka lök och persilja.  Blanda tonfisk med creme fraiche, majo, lök och persilja. Salta och peppra.  Skär ett snitt mitt uppepå baggisarna. Ta lite smör om du vill.  Lägg sedan i salladsblad och fyll i tonfiskfyllningen. Toppa med tomat och gurka. 

Snabba chili-och limekycklingen

Bild
550 g strimlad kycklingfilé 3 paprikor, gärna olika färger Salt Pepparmix Chiliflakes 0,5 lime, saften Strimla paprikorna tunt. Stek kycklingen i omgångar. Krydda med salt, peppar mixen och chiliflakes efter smak. Lägg kycklingen åt sidan när den är klar. Stek paprikastrimlorna till de blir mjuka och blanka. Blanda ner kycklingen och skvisa över Saften från en lime. Serveringsförslag: Ris Pommes Beasås

Festplanka

Bild
En härlig buffé är perfekt när man är många som till student och skolavslutningar. Här är lite tips från mig hur man kan lägga upp på planka. Detta är en gigantisk ekplanka. Länkar till olika recept jag har längst ned 🥳 Ribs  recept här Rub till ribs  recept här  Rostbiff  recept här Fläskfilé  recept här Inkokt lax  recept här Fetaostcreme  recept här Dillcreme  recept här Bbqsås  recept här I tillägg är det pastrami, meloner, ananas, druvor, jordgubbar, kiwi, granatäppelkärnor, paprika, tomater, gurka, ostar, passionsfrukt, potatissallad, pastasallad, baguetter, kokt färskpotatis 😋

Romsås

Bild
3 dl creme fraiche Halv burk röd caviar eller mer om du vill Ca 2 msk finhackad rödlök  2-3 msk finhackad dill Salt Peppar Smaka av med pressad citron ca 2 msk Blanda allt. Låt stå kallt. 

Pizza pepperoni

Bild
En Pepperonipizza är ju alltid gott. Denna är med pepperoni och bacon 😋 Pizzadeg: Ca 7-8 dl tipo 00 eller Manitoba Cream  12g jäst 3,5dl vatten, lite kallare än ljummet  Salt, jag blandar både flingsalt och vanligt salt Kör i ca 20 min i maskin. Jäs 10-12 tim. under plastfolie och handduk. Dela upp i 3 delar, 250-260 g. (eller 2 delar om du vill ha lite tjockare botten) brukar vara bra. Forma till runda bollar och lägg bredvid varandra i en form. Plasta och ställ in i kylen 2-3 dagar. Håller sig längre dock. Pizzasås  Recept här Mozzarella  Peooeroni Bacon som bara stekts väldigt lätt i pannan först Oregano och eventuellt lite cayennepeppar på osten Pizzasten Pizza funktion och maxgrader 6-10 min

Tomatsallad med kikärtor och bönor

Bild
Idag blev det denna salladen till grillköttet 😋 1 ask småtomater 1 burk kikärtor 1näve haricot värts 1 röd lök 1 msk olivolja 2 msk citronsaft  Balsamico Finhackad färsk persilja Flingsalt  Häll av spadet från kikärtorna och skölj i kallt vatten  Skär tomaterna i klyftor. Hacka löken Koka haricot vertsen i 1-2 min i saltat vatten, häll av och spola i kallt vatten Blanda grönsakerna i en skål. Häll på olivolja och citronsaft.  Avsluta med att ringla över balsamico och flingsalt. Blanda.