Flankburgare




En burgare på rester av gårdagens grillade flankstek.

Ljust bröd, gärna surdeg
Smält smör
Sallad
Tomat
Bacon
Bearnésås, köpt kall eller gör egen
Grillad flankstek

Smält smör och pensla på bröden på båda sidor. 

Grilla bröden. 
Jag värmde på flanken i ett foliepaket på indirekt värme några minuter. 

Bygg burgaren med bea i botten och på toppen. 

Flanksteken:

Salta flanken runtom. Lägg den på direkt värme på grillen. Det går fort, några minuter på varje sida bara. Kör den till önskad temp, helst inte över medium. Låt den vila 10- 15 min och skär upp den i tunna skivor. Skär Mot fibrerna. Toppa med flingsalt och några drag med pepparkvarnen.

Här serverat med klyftpotatis gjorda på bakpotatis. Behåll skalet på och klyfta dom i stora klyftor. Lägg på plåt, ringla över olivolja och flingsalt. Jag körde de på varmluft på 210 grader. Håll koll och vänd på dem efter ca 20 min. Ta dem när de känns krispiga. 

Recept på hemmagjord beasås om nån vill göra det istället för att köpa finns Här

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås