Ajvar



Den goda, starka (om man vill) grönsaksröran/dipen som är så god å doppa en köttbit i 😋 Den är superenkel att göra själv och styrkan bestämmer man själv.

1 aubergine 
2 röda paprikor
1 vitlöksklyfta 
1-2 röda chilifrukter, med eller utan kärnor (kan uteslutas helt för en helt mild variant)
3 msk solrosolja
2-3 msk vitvinsvinäger
Salt

Dela auberginen på mitten å lägg med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper eller en ugnsform. Gör samma med paprikan, å kärna ur den. Häll på lite olja. Ställ in i ugnen på 250 grader till skalet på paprikan börjar bli svart. 

Dra av skalet på paprikan och gröp ur auberginen med en sked. Lägg i en mixer. Skär upp chili och vitlök och lägg i. I med olja och vinäger. Mixa till en slät röra. Smaka av med salt. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Smörgåstårta

Grön ärtstuvning