Egg Benedict
Vill man ha en riktigt god och lyxig lunch då passar väl Egg Benedict utmärkt? Galet gott ju. Jag gjorde såhär: Hollandaisesås: 3 äggulor 150g smält smör eller margarin 2 msk vatten Ca 2 msk saft från färsk citron Salt Cayennepeppar Smält smöret. Vispa ihop äggulorna och vatten. Koka upp en kastrull med vatten. Ta av plattan och ställ skålen med äggulorna i kastrullen och vispa vispa till det tjocknar. Ta bort skålen från kastrullen och börja hälla i smöret sakta i en tunn stråle samtidigt som du vispar. När smöret är i (ta inte med det sista slagget i botten) så smaka av med citronsaften, salt och cayennepeppar. Pocherade ägg: Kläck ägg i en skål, använder du flera ägg så knäck i varsin skål. Koka upp vatten. När det kokat upp så stäng av plattan och häll i 1msk ättika och salta gott. Ta en visp och vispa vattnet i en cirkel så att du får som en virvel, ta då och häll i ett ägg i taget. Jag hade mina i 3-4 min och fick perfekt gula. Ta upp äggen ett och ett med en hålslev oc...