Kotletter med olika tillbehör







Kotletter m ben
Salt
Peppar
Paprikapulver

Skölj kotletterna i kallt vatten för att få bort eventuella lösa benflisor. Klapptorka med hushållspapper.

Krydda och bryn runt om i het panna med smält smör. Slå på vatten så det nästan täcker kotletterna. Sätt på lock och låt småputtra 2-3 timmar beroende på hur tjocka de är.

När det återstår ca 30-40 min på kotletterna så ta av det mesta av skyn och tillsätt grädde och eventuellt en buljongtärning om du vill ha gräddig sås till, koka upp och låt sedan puttra till den tjocknar. Annars, behåll skyn.

Skyn som är avhälld kokar jag ner till ca hälften. 

Förslag att servera till kotletterna t.ex:

Potatisgratäng, recept här
Sky
Broccoli
Sallad
Vitlöksfrästa champinjoner
Champinjonsås
Stekt rödlök och babyspenat 
Kotletter i tagine här


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Smörgåstårta

Grön ärtstuvning