Lasagne- tomatbaserad


500 g blandfärs
1 gul lök
1 stjälkselleri
1 morot
1 vitlöksklyfta 
1 färsk röd chili
1 paket bacon
1 burk mutti pelati (skalade hela plommontomater)
Ca 2 msk tomatpuré 
2 msk oxfond med rödvin
Ca 1-2 dl rött vin
Ca halva tomatburken med vatten (om du skippar vinet så ta en hel burk med vatten) 
Salt
Svartpeppar från kvarn

Finhacka löken och skär sellerin i små bitar. Finriv moroten och skär upp chilin i ringar. 

Skär upp baconet i små bitar. 

Smält smör i en gryta och lägg i lök, hel vitlöksklyfta, selleri, morot och chilin. Stek några minuter, det ska inte ta färg utan blankas av. Lägg i baconet och stek på till det börjar ta lite färg. Lägg då i tomatpurén och stek på nån minut till. 

I med blandfärs och stek till den är klar. Slå då på tomaterna, vin och vatten och fonden. Rör runt. Smaka av med salt och peppar. Sätt på lock och låt småputtra 1,5- 2 timmar. 

Ostsås:

Ca 2-3 msk smör
Nästan 1 dl mjöl
Ca 8 dl mjölk
2 dl riven ost
Salt
Peppar
Muskotnöt 

Smält smör i en kastrull och häll i mjölet, vispa runt. Häll på lite mjölk i taget till en fin konsistens, inte för lös. Låt småputtra 5 min. Rör ned riven ost. Smaka av med lite salt och svartpeppar och riv i lite muskotnöt. 

Montera lasagnen. 

Mitt i ugnen på ca 220 grader i 20-30 min. Håll koll så den inte bränns. 

Servera gärna med ett gott bröd eller baguette och en sallad och dressing. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helgrillad kyckling med rotgrönsaker

Min äggröra