Ärtstuvning till köttkaker/köttfärsbiffar är vansinnigt gott och enkelt att laga 😊 1 paket, 500 g torkade gröna ärtor Salt Smör 1 tsk socker 2 l vatten Börja med att skölja av ärtorna och lägg de i en kastrull med 2 l kallt vatten och 2 tsk salt. Sätt på locket och låt stå så över natten. Häll av vattnet, spola av ärtorna och häll i kastrull. Fyll på med 1,5- 2 l vatten och lite salt. Koka upp och låt sedan småputtra i 2-3 timmar till det blir en stuvning, rör om då och då. Lösa skal som flyter upp till ytan tas lättast bort med en hålslev. Fyll på mer vatten om den blir för tjock eller ta av locket om den är för lös. Tillsätt 1 tsk socker och rör ner en klick smör.
Jag ska erkänna att jag inte är det största fanet av tacos. Förens nu. Wow, det här var något helt annat än den klassiska tråkiga fredagstacosen som vi är så vana vid, iallafall hos oss. Detta är seriöst det godaste jag ätit på mycket länge. Vilka smaker! Här fullkomligen dansar smakerna salsa i munnen! Carnitas 1 benfri fläskkarré ca 1 kg. 1 sats med carnitas krydda, recept Här Saften från 3 apelsiner Saften från 1 lime Rensa karrén från hinnor. Gnid in i salt och sedan i kryddblandningen, gnid in ordentligt. Jag gjorde min på grillen s.k low and slow med snakemetoden, se bilder. När du lagt snaken så ställ en aluminiumsform med lite vatten i och saften från 1 apelsin. Se till att denna inte blir torr, efterfyll med vatten om/när det behövs. Lägg på gallret och lägg köttet ovanför formen. Den ska inte vara över glöden. Skvisa över saften från en halv apelsin och en halv lime. Sätt på locket och håll graderna på runt 100- 110 grader. Skvisa på mer apel...
Min pizzasås Pizza är ju högt upp på min lista av det bästa man kan äta. Pizza är i princip alltid gott, men för att jag ska NJUTA av pizza då är två saker avgörande. En riktigt bra deg och en killer pizzasås. Degen är själva hjärtat i pizzan och pizzasåsen är den trygga grunden mellan degen och fyllningen. Det finns såklart inga rätt eller fel, man utgår från eget smak och tycke. Men för mig ska en pizzasås vara en trygg och stabil byggsten i bakgrunden men den ska INTE ta över alla smaker på en pizza. Jag har smakat måånga pizzasåser och det är denna jag landar på. För att få en killer pizzasås är det A och O med tomater av bra kvalitet. Det ÄR skillnad på smak på den billigaste och den dyraste burken tomater. Får du tag i San Marzano tomater rekommenderar jag det, här i Tidaholm har dom det på Ica kvantum 👌 San Marzanotomater tål hög värme och smakar fantastiskt även efter en tur i grillen eller ugnen. Annars gå för hela, skalade tomater av t.ex märket Mutti hellre än t.ex...
Kommentarer
Skicka en kommentar