Superenkel och snabb pastagratäng





Blandad pasta för 4 pers
500 g blandfärs
1 gul lök
Färska champinjoner
1 burk hela tomater, mutti
2 msk tomatpuré
Salt
Peppar
Paprikapulver

Koka pastan enligt anvisningar men ta den av plattan ca 2 min före utsatt tid.

Finhacka lök och skär champinjonerna i skivor.

Smält smör i en kastrull och lägg i lök och champinjoner. Stek till de börjar få fin färg.

Ta i blandfärsen och stek den nästan klar. Dra färsen ut åt sidorna så det blir ett hål i mitten, lägg i tomatpuré och fräs på den. Blanda runt och ta i tomaterna. Fyll halva tomatburken med vatten och häll i.

Smaka upp med kryddor. Ta gärna i någon örtkrydda du tycker om oxå, tex basilika eller oregano.

Låt småputtra ca 15 min.

Häll pastan i en ugnssäker form och häll på färsen, blanda runt. Täck med din favoritost och ställ mitt i ugnen på 210 grader i ca 15 min.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås