Superenkel och snabb pastagratäng
Blandad pasta för 4 pers
500 g blandfärs
1 gul lök
Färska champinjoner
1 burk hela tomater, mutti
2 msk tomatpuré
Salt
Peppar
Paprikapulver
Koka pastan enligt anvisningar men ta den av plattan ca 2 min före utsatt tid.
Finhacka lök och skär champinjonerna i skivor.
Smält smör i en kastrull och lägg i lök och champinjoner. Stek till de börjar få fin färg.
Ta i blandfärsen och stek den nästan klar. Dra färsen ut åt sidorna så det blir ett hål i mitten, lägg i tomatpuré och fräs på den. Blanda runt och ta i tomaterna. Fyll halva tomatburken med vatten och häll i.
Smaka upp med kryddor. Ta gärna i någon örtkrydda du tycker om oxå, tex basilika eller oregano.
Låt småputtra ca 15 min.
Häll pastan i en ugnssäker form och häll på färsen, blanda runt. Täck med din favoritost och ställ mitt i ugnen på 210 grader i ca 15 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar