Krämig pasta toppad med parmesan och tryffel




Det här var riktigt gott snax på kvällen 😋 Jag tog inga mått men lite på en höft ca såhär:

Pasta tagliatelle för 2 pers
Ca 100 g färska champinjoner
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta 
Ca 1,5 dl vitt vin, jag tog mousserande som fanns hemma
Ca 2-3 dl grädde
1 näve babyspenat 
Salt 
Tellicherrypeppar 
Parmeggiano Reggiano
Tryffel 

Koka pastan. 

Skala och finhacka schalottenlöken och skiva champinjonerna. Tryck till vitlöksklyftan och plocka bort skalet. 

Hetta upp en panna med olja och lägg i lök, vitlök och champinjoner. Låt det svettas lite och lägg i en smörklick. Fräs på till löken mjuknat och det börjar ta färg. Häll på vinet och låt det koka in.

Häll då på grädden och riv i lite parmesan och tryffel. Salta och peppra och blanda. Sätt på locket och låt puttra till det tjocknar och blir krämigt. 

När pastan har ca 1-2 min kvar av koktiden så ta av pastan och lägg över pastan i stekpannan. Ta i spenaten och blanda runt ordentligt. Lägg upp på tallrik och riv över parmesan och tryffel. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås