Grillade kycklingspett





600 g kyckling i bitar

Marinad

Saften från 1 citron
0,5 dl olivolja 
2 msk oregano
2 tsk koriander 
2 vitlöksklyftor, skär i skivor

Börja med att salta och peppra kycklingen ordentligt och blanda runt. Häll sedan på marinaden och blanda. Låt stå i kylen över natt.

Trä kycklingen på spett. Använder du träspett så låt de ligga i blöt 30 min innan. 

Grilla de färdiga. Lite svårt att säga exakt tid då det beror på hur varmt du har det grillen. Men se till så att du inte har kol/briketter i hela grillen utan har en bit utan, jag brukar ha 50/50. På så vis kan du lägga över spetten på den indirekta sidan, den utan kol så blir de inte svartbrända utan de kan ligga lite på indirekt värme. 

Servera med grillade grönsaker och tzatziki. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gyros

Helgrillad entrecôte reverse sear

Grillad fetaost