Luftigt och fluffigt potatismos



12 medelstora potatisar, King Edward
2,5 dl grädde
2 dl mjölk
Salt
Vitpeppar
Muskotnöt 
Ca 50 g smör

Skala potatisarna och skär de i jämnstora mindre tärningar. Lägg i kastrull. Fyll på med kallt vatten och salt. Koka upp och låt sedan koka 8-10 min till de är genomkokta. Häll av vattnet och häll tillbaka potatisen i kastrullen, sätt på locket och ställ tillbaka på plattan, lite mindre än medelvärme och låt vätskan ånga bort så potatisen blir torr. Akta så den inte bränns bara.

Under tiden som potatisen kokar så blanda grädde och mjölk i en kastrull och smaksätt med lite riven muskotnöt och vitpeppar. Koka upp och låt sedan stå på låg värme så den inte kallnar.

När potatisen är torr så ta av kastrullen från plattan och kör potatisen genom en potatispress ner i en annan kastrull eller bunke/skål. När all potatis är pressad så rör ihop den lite. Häll sedan på vätskan, lite i taget och blanda. När all vätska är i moset är är lent och fluffigt så rör in smöret. Smaka av med salt och servera. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Smörgåstårta

Grön ärtstuvning