Min biff stroganoff







800g-1 kg ytterlår av nöt
250 g färska champinjoner i bitar
1 gul lök, finhackad
2 msk mjöl
4 dl köttfond recept här (har man inte fond kan man lägga i 2 märgben i grytan i tillägg till en mörk oxbuljong, det ger en rund och fin smak, ta ut när grytan är klar. Rosta märgbenen i ugnen först så de får en del färg. )
Ca 4 dl vatten
2 msk tomatpuré (jag har tomatpuré i min fond så smaka av om du har fond eller buljong utan) 
1 tsk dijonsenap
1-2 dl grädde
Salt 
Peppar

När köttet är rensat och skuren i bitat så börja med att bryna det i smör i en gryta. Bryn lite i taget så det inte blir kokt. Salta och peppra köttet. 
Lägg undan. Stek nu på löken och champinjonerna till löken mjuknat och allt fått fin färg, tillsätt mer smör om det behövs. Lägg undan. 
Fyll på med lite mer smör och lägg tillbaka köttet, strö på mjölet och rör in det. Häll på fonden och sedan vattnet och tomatpurén. Låt få ett uppkok, sätt på locket och sänk värmen. Låt sjuda i 2,5 timme.

Häll nu i löken och champinjonerna och tillsätt dijonsenapen. Häll i grädden. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar. Låt få ett uppkok igen och sänk värmen och sjuk ytterligare 20-30 min.

Servera med ett gott potatismos, recept här

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås