Helstekt kyckling
Skölj kycklingen i kallt vatten och torka torr med hushållspapper.
Sedan en blandning med paprikapulver, salt, peppar, koriander, rivet skal från en apelsin, färsk chili och chilipulver. Blanda in kryddorna i 100 g rumsvarmt smör.
Gnid sedan in kycklingen med smörblandnigen. Försök komma lite under skinnet och även lite inne i kycklingen. Tryck ut apelsinsaft från en halv apelsin över allt.
Lägg kycklingen på ett ugnsgaller och in i ugen på ca 180 graderHa en plåt under gallret med kycklingen. Lägg skalade apelsiner och ca 1/2 färsk chili. När det stått lite i ugnen å blivit varmt så häll på vatten i plåten. Fyll eventuellt på mer vatten vid behov. Stek kycklingen i ca 1tim- 1tim 20min, 82 grader vid lårbenet.
När kycklingen är klar så ta ut den och låt den vila.
Gör under tiden såsen. Häll vätskan och apelsiner och chili från plåten i en kastrull. Häll på ca 3 dl grädde, 1 hönsbuljong och saften från 1/2 apelsin. Red av med maizena. Låt koka upp och låt sedan småputtra ca 15 min. Sila av.
Kommentarer
Skicka en kommentar