Enkel biffgryta med potatis - och jordärtskocksmos



Grytan:
5-600 g innanlår av nöt
7 dl vatten
1 gul lök
3- 4 msk fond eller 1- 1,5 köttbuljong
1- 2 msk soya
1 lagerblad
4 dl grädde
0,5 dl mjöl
1 msk vinbärsgelé 
Salt
Svartpeppar 

Putsa köttet och skär det i grytbitar. Skala löken men behåll den hel. 
Bryn köttet i omgångar i smör i en gryta. Salta och peppra. Stek på löken lite. Häll på vatten och fond. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i 2,5- 3 timmar. Rör runt då och då. Ta ut lök och lagerblad. 

Blanda grädde och mjöl i t.ex en saker och skaka tills det inte finns några klumpar. Häll i grytan och koka upp. Ta i gelé och smaka upp med salt och peppar. Låt sjuda ca 30 min till.

Potatis- och jordärtskocksmos:

8 potatisar av mjölig sort
300 g jordärtskockor 
1,5 dl grädde 
1 dl mjölk
30 g smör
Salt 
Peppar 

Skala potatis och jordärtskockor. Skär i mindre bitar och lägg i varsin kastrull. Koka till de är genommöra. 

Häll av vattnet och häll tillbaka i en kastrull, sätt på en en platta på medelvärme och låt vattnet ånga bort. Akta så det inte bränns. 

Koka upp grädde och mjölk och låt smöret smälta där i. 

Pressa potatis och kockor och kör eventuellt med en elvisp. 
Ta sedan i vätskan lite i taget till en fin konsistens på moset. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera grytan med mos, broccoli och vinbärsgelé. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Grön ärtstuvning

Carnitas på grillen

Pizzasås