Kärleksmums stor långpanna



Kärleksmums, snoddas, chokladrutor, mockarutor, kokosrutor..kärt barn har många namn! Men vad vi än väljer att kalla dom så kan vi vara överens om att det är en vansinnigt god kaka! 😋

Detta recept är för en stor långpanna, den som följer med ugnen. Halvera mängden för en mindre långpanna. Stektiden påverkas inte men kan variera från ugn till ugn 😊

5 ägg
6 dl socker (fungerar att minska mängden) 
4 tsk bakpulver 
4 tsk vaniljsocker 
4 msk kakao 
8 dl vetemjöl 
300 g smör, smält
3 dl mjölk

Glasyr:

9 dl florsocker 
2 msk vaniljsocker 
2 msk kakao
150 g smör, smält
4-6 msk kaffe
Några droppar mjölk 
Några droppar romessence om man vill

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, ca 10 min. 

2. Blanda bakpulver, vaniljsocker och kakao med mjölet. Rör ner det i smeten tillsammans med med smör och mjölk (häll i mjölken i det smälta smöret). Rör ihop till en slät smet. 

3. Häll smeten i en smord långpanna. 

4. Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 min, känn med en sticka. Låt kakan svalna lite i formen. 

5. Blanda ingredienserna till glasyren. Stick små hål i kakan, t.ex med en gaffel så glasyren rinner ned i kalan. Bred ut glasyren jämnt på kakan och strö på kokos. 

6. Låt glasyren stelna och skär upp i fina bitar.

Förvaras i en burk. Jag tycker personligen det är gott när den förvaras i kylen och då håller den sig saftig och god. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås