Morotsrulltårta
Denna blev fantastisk god och älskar du morotskaka kommer du älska denna 😋
3 ägg
1,5 dl socker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
1 tsk bakpulver
1,5 dl finrivna morötter
Fyllning
200 g philadelfiaost
1 dl florsocker
50 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
Sätt på ugnen på 250 grader över och undervärme.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
Rör i mjölken.
Blanda ner alla torra ingredienser och rör runt. I med morötterna och blanda.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj den med smör.
Häll på smeten och fördela jämnt. Ställ mitt i ugnen i ca 5 min.
Ta ut kakan. Strö på socker på hela kakan. Lägg på ett bakplåtspapper uppepå och vänd upp kakan på ett galler.
Riv försiktigt av bakplåtspapperet. Låt svalna.
Vispa ihop ingredienserna till Cream cheesen så den blir slät. Fördela jämnt över kakan när den svalnat. Spara lite frostig till pynt.
Rulla ihop tårtan med hjälp av bakplåtspapperet. Ställ in i kylen i ca 20-30 min.
Spritsa på lite frsoting uppepå tårtan.
Kommentarer
Skicka en kommentar