Morotsrulltårta








Denna blev fantastisk god och älskar du morotskaka kommer du älska denna 😋

3 ägg 
1,5 dl socker
2 msk mjölk 
2 dl vetemjöl 
2 tsk kanel
1 tsk mald ingefära 
1 tsk mald kardemumma 
1 tsk bakpulver 
1,5 dl finrivna morötter 

Fyllning 
200 g philadelfiaost 
1 dl florsocker 
50 g rumsvarmt smör 
2 tsk vaniljsocker 

Sätt på ugnen på 250 grader över och undervärme. 

Vispa ägg och socker ljust och pösigt. 
Rör i mjölken. 

Blanda ner alla torra ingredienser och rör runt. I med morötterna och blanda. 

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj den med smör. 

Häll på smeten och fördela jämnt. Ställ mitt i ugnen i ca 5 min. 

Ta ut kakan. Strö på socker på hela kakan. Lägg på ett bakplåtspapper uppepå och vänd upp kakan på ett galler. 

Riv försiktigt av bakplåtspapperet. Låt svalna. 

Vispa ihop ingredienserna till Cream cheesen så den blir slät. Fördela jämnt över kakan när den svalnat. Spara lite frostig till pynt. 

Rulla ihop tårtan med hjälp av bakplåtspapperet. Ställ in i kylen i ca 20-30 min. 

Spritsa på lite frsoting uppepå tårtan. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås