Pizza på rester gourmetstyle

Restpizza gourmetstyle 

Pizza med oxfilé, färska champinjoner och rödlök och hemmagjord bearnésås  😋

Champinjoner å löken är stekta lite innan.

Vet du om att du kommer få rester över så sätt en pizzadeg till långtidsjäsning för en fantastisk pizzafest på goda rester. 

Ca 12g jäst

Ca 3,5 dl vatten, kallare än ljummet

Salt

Pizzamjöl- tipo 0, börja med 6-7 dl och fyll på med mer mjöl till degen börjar släppa från kanterna men sitter kvar lite i botten. Kör maskinen i 20 min. Ta upp den å knåda till en slät boll, lägg den i bunken igen. Plasta och  jäs i 10- 12 timmar. Ta upp på mjölat bord. Dela degen i 2 och knåda till 2 runda släta bollar. Lägg i en form och pensla eventuellt med lite olivolja. Plasta och in i kylen 2 dagar. Står sig 1 vecka. 

Ta ut degen å låt ligga i rumstemp i ca 1tim innan du börjar jobba med den. Sedan TRYCKER jag ut degen, inte kavla. Tryck ut luften från mitten och ut i kanterna. Tryck ut den så tunn som det bara går.

På med pizzasås, recept Här och riven ost. Sedan på med fyllningen. 

Idag hade jag de i ugnen, på pizzasten. Max styrka på ugnen och pizzafunktion och längst ned i ugnen. Svårt å säga nån tid, här får man va alert å följa med.

Annars gör vi på grillen och då blandar vi kol och briketter i en cirkel runt om och pizzastenen i mitten. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås