Rabarber- och jordgubbspaj
Finns det något godare och somrigare än rabarberpaj med jordgubbar? Jag tror knappast det. Här är min.
5 rabarber300 g jordgubbar
1 dl brunt socker
2 msk potatismjöl
3/4 dl strösocker (uteslut detta om du har söta jordgubbar. Jag hade importerade sura jordgubbar idag)
Smuldeg:
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g smör, rumsvarmt
Lite salt
Börja med att skära rabarber i bitar och jordgubbar i skivor. Lägg i en pajform eller annan ugnsfast form. Blanda brunt socker och potatismjöl. Fördela jämnt över bären. Strö nu över strösockret om du har sura jordgubbar, annars hoppa över det.
Ställ in i förvärmd ugn på 225 grader mitt i ugnen i ca 15 min.
Blanda under tiden smuldegen.
Ta ut formen och rör runt lite. Fördela smuldegen jämnt över och ställ tillbaka i ugnen i ca 15-20 min. När den är klar så toppa med rostade kokoschips.
Servera gärna med hemgjord glass, recept Här.
Kommentarer
Skicka en kommentar