Helstekt rostbiff
I helgen här har vi ha haft studentskiva för äldsta sonen och då är det ju perfekt med buffé. I den anledningen provade jag att göra egen rostbiff och det blev superlyckat. Jag kollade runt lite och landade på att göra färdigt den i ugnen först och marinera efteråt, den låg 1 dygn i marinaden i kylen och det blev kanonbra. Jag glömde ta kort på den när den var hel i all stress så ni får nöja er med uppskivad. Har använt en skärmaskin för att få riktigt tunna skivor.
1 rostbiff ca 1 kg
Salt
Peppar
Marinad:
1 dl soja
0,5-1 dl balsamvinäger
2 msk kalvfond
3-4 msk honung
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor, hela med skal kvar
2 tsk peppar
2 tsk salt
Några kvistar av färsk rosmarin och timjan
Hacka löken och tryck till vitlöksklyftorna med en kniv. Lägg i en skål och blanda i resten av ingredienserna. Ta 2 fryspåsar och lägg i varandra. Häll i marinaden i påsen.
Ansa rostbiffen och gnid in den i salt och peppar.
Bryn den runt om i smör i en gryta.
Lägg över i en ugnsfast form, häll på smöret som är kvar i grytan. Använd en Stektermometer. Längst ned i ugnen på 125 grader. Jag tog den på 66-67 grader.
Lägg den direkt i dubbla fryspåsar med marinaden i. Knyt och blanda runt. Låt svalna och lägg in i kylen 1-2 dygn.
Skiva upp tunnt.
Kommentarer
Skicka en kommentar