Inkokt lax









1 kg laxfiléer
1 l vatten 
0,5 dl ättika 
1 gul lök 
1 röd lök
1 morot
2 msk socker
1 msk salt
4-5 lagerblad 
20- 25 vitpepparkorn 
20-25 svartpepparkorn 

Lägg laxen i en ugnssäker form. 

Skiva löken och skär moroten i skivor och lägg i en kastrull. Blanda resten i kastrullen och koka upp. När det kokat upp så häll blandningen över laxen. Ställ in formen i en förvärmd ugn 200 grader i 10 minuter. Ta ut formen och låt den kallna. Ställ då in laxen i lagen i kylskåpet och låt stå över natt. 

Gott med kokad färskpotatis, dillcreme och inlagd gurka till. Eller perfekt på ett buffébordet. 

Recept på dillcreme här 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Smörgåstårta

Grön ärtstuvning