Köttbullar med potatismos
Köttbullarna:
500 g blandfärs
1 ägg
0,5 dl ströbröd
0,5 dl mjölk
1 tsk senap, sötstark och grov
Salt
Svartpeppar
Lägg färsen i en bunke. Tillsätt ägget och övriga ingredienser. Blanda.
Forma till runda bullar och stek runt om i smör i en stekpanna tills de har bra färg runt om. Lägg över i en ugnsform och låt de gå färdigt mitt i ugnen på 150 grader i ca 10 min.
Såsen:
3 msk smör eller margarin
3 msk mjöl
Vätska, idag använde jag vatten, mjölk och grädde
1 tsk röd vinbärsgelé
1 köttbuljongtärning
Soya
Salt
Svartpeppar
Smält smöret och tillsätt mjölet. Rör ihop och fortsätt röra på medelvärme eller lite mer till det blir ordentligt brunt. Inte bränt men brunt. Tillsätt då lite vätska i taget till du har en fin konsistens som du önskar. Lägg i buljongen och gelén och smaka av med soya, salt och peppar. Låt småputtra på svag värme i ca 15-20 min.
Recept till moset Här
Kommentarer
Skicka en kommentar