Ugnsbakad kycklingfilé med god sås
Kycklingfiléer
Bacon
Salt
Svartpeppar
Färsk timjan
Färsk basilika
Ca 2 msk olivolja
Flingsalt
3 vitlöksklyftor
Jag gjorde några baconlindade och några utan. De med bacon gneds först in i salt och peppar runtom. Sedan linda 2,3 baconskivor runt.
Lägg på en ugnsplåt.
Örtolja
Ta färsk timjan och färsk basilika, svårt å säga hur mycket men en del. Lägg i en mortel och mortla till ett "mos" tillsätt lite olja i taget och 2 nypor flingsalt och dra ca 20 drag med pepparkvarnen. Mortla till allt blandat sig. Gnid in kycklingen i oljan. Krossa vitlöksklyftorna lite lätt, låt de vara kvar i sitt skal, lägg på kycklingarna med örtolja. Lägg på plåten.
In mitt i ugnen på 170 grader till kycklingen håller 70 grader, använd termometer. Ta ut och bryn kycklingen runt om i en grillpanna för fin färg. När kycklingfilén har 72 grader i tjockaste delen är den klar.
Såsen till 2 pers:
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
3 soltorkade tomater, finhackade
1 tsk paprikapulver
1 tsk dijonsenap
Salt
Svartpeppar
3 kvistar färsk timjan
Saft från färsk citron
Blanda allt och koka upp. Sänk sedan värmen och låt småputtra på låg värme ca 10-15 min. Mixa till en slät sås och smaka upp en skvätt saft från färsk citron och salt.
Kommentarer
Skicka en kommentar