Ugnsbakad kycklingfilé med god sås










Kycklingfiléer
Bacon
Salt
Svartpeppar 
Färsk timjan
Färsk basilika 
Ca 2 msk olivolja 
Flingsalt 
3 vitlöksklyftor

Jag gjorde några baconlindade och några utan. De med bacon gneds först in i salt och peppar runtom. Sedan linda 2,3 baconskivor runt. 
Lägg på en ugnsplåt. 

Örtolja
Ta färsk timjan och färsk basilika, svårt å säga hur mycket men en del. Lägg i en mortel och mortla till ett "mos" tillsätt lite olja i taget och 2 nypor flingsalt och dra ca 20 drag med pepparkvarnen. Mortla till allt blandat sig. Gnid in kycklingen i oljan. Krossa vitlöksklyftorna lite lätt, låt de vara kvar i sitt skal, lägg på kycklingarna med örtolja. Lägg på plåten.

In mitt i ugnen på 170 grader till kycklingen håller 70 grader, använd termometer. Ta ut och bryn kycklingen runt om i en grillpanna för fin färg. När kycklingfilén har 72 grader i tjockaste delen är den klar.

Såsen till 2 pers:

1 dl grädde
1 dl creme fraiche 
3 soltorkade tomater, finhackade 
1 tsk paprikapulver 
1 tsk dijonsenap 
Salt
Svartpeppar 
3 kvistar färsk timjan 
Saft från färsk citron 

Blanda allt och koka upp. Sänk sedan värmen och låt småputtra på låg värme ca 10-15 min. Mixa till en slät sås och smaka upp en skvätt saft från färsk citron och salt. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås