Vit sparris med hollandaisesås

Detta är en perfekt förrätt, eller bara rätt tycker jag. 

Skär av sparrisen längst ned och skala den. Koka upp en kastrull med vatten och salt. Lägg i sparrisen när det kokat upp och koka 10-15 min beroende på hur tjock den är. Jag tycker om när det är lite tuggmotstånd kvar. 

Hollandaisesås:

3 äggulor

150 g smält smör

2 msk vatten 

1-2 msk saft från citron 

Cayennepeppar 

Smält smöret. Vispa ut äggulorna med vattnet. 

Ställ skålen med äggulorna i ett vattenbad eller ta det på spisen men därngår det fort så akta så den inte skär sig. Vispa till den tjockleken du föredrar. 

Smaka av med salt och citronsaft. Toppa med lite cayennepeppar vid servering. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Smörgåstårta

Grön ärtstuvning