Kantarellsås
2 finhackade schalottenlökar
0,5 dl vitt vin
2 dl grädde
1 dl mjölk
1,5 msk mjöl
Salt
Peppar
Kinesisk soya
Rensa och grovhacka kantarellerna. Skala och finhacka löken.
Stek svampen i en het, torr stekpanna. Låt den släppa vätska och låt stå på medelvärme till vätskan är borta.
Stek under tiden löken i en kastrull i lite smör på medelvärme. Den ska inte ta färg, bara bli mjuk och glansig.
När kantarellerna är klara så häll dom i kastrullen men löken och låt den blandas runt någon minut så den fångar upp smaken av smöret.
Häll på vinet och låt det koka in. På med mjölet, rör runt och på med grädde och mjölk. Koka upp. Smaka av med salt, peppar och några stänk soya. Låt sjuda på låg värme ca 20 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar