Mazarintårta



Ljuvligt god mazarintårta från Lindas bakskola 

https://lindasbakskola.se/2016/12/18/mazarinkaka/


Mazarintårta:

Mördeg:
5 dl vetemjöl
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
1 nypa salt

Mazarinfyllning:
200 g mandelmassa, grovt riven
100 g rumsvarmt smör
2 ägg

Glasyr:
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3-5 tsk vatten 

Mördeg: nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en deg. Ställ i kylen 20- 30 min.

Tryck ut degen i en springform på 23- 24 cm, klädd med bakplåtspapper i botten. Tryck upp degen några centimeter på kanten.

Mazarinfyllningen: vispa ihop riven mandelmassa och smör med en elvisp. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till den är slät.

Bred ut fyllningen på mördegen. Jämna till mördegkanterna så att den får ungefär samma höjd som fyllningen.

Grädda längst ned i ugnen på 180 grader i 35- 40 min. Låt den kallna i formen.

Glasyr: Blanda florsocker, vaniljsocker och vatten till en bredbar glasyr. Bred ut på kakan och låt den stelna i kylskåp.

Ta ut den en stund innan servering.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås