Mazarintårta
https://lindasbakskola.se/2016/12/18/mazarinkaka/
Mazarintårta:
Mördeg:
5 dl vetemjöl
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
1 nypa salt
Mazarinfyllning:
200 g mandelmassa, grovt riven
100 g rumsvarmt smör
2 ägg
Glasyr:
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3-5 tsk vatten
Mördeg: nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en deg. Ställ i kylen 20- 30 min.
Tryck ut degen i en springform på 23- 24 cm, klädd med bakplåtspapper i botten. Tryck upp degen några centimeter på kanten.
Mazarinfyllningen: vispa ihop riven mandelmassa och smör med en elvisp. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till den är slät.
Bred ut fyllningen på mördegen. Jämna till mördegkanterna så att den får ungefär samma höjd som fyllningen.
Grädda längst ned i ugnen på 180 grader i 35- 40 min. Låt den kallna i formen.
Glasyr: Blanda florsocker, vaniljsocker och vatten till en bredbar glasyr. Bred ut på kakan och låt den stelna i kylskåp.
Ta ut den en stund innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar