Chokladbollar
Idag är det ju chokladbollens dag så då är det bäst att bjuda på det. Gjorde vanliga traditionella och sen gjorde jag några specialare. Jag har en chokladtårta med en god glasyr, så då tänkte jag att den glasyren kan man ju kanske doppa chokladbollarna i?! Ja, det kunde man! Supergott ju, men mäktigt så räcker med en sån i taget.
Chokladbollar:
150 g rumsvarmt smör
Ca 4 dl havregryn
1 dl socker
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3 msk kaffe
Mät upp ingredienserna och ha i en bunke. Blanda allt med händerna till en kladdig massa.
Rulla sedan bollar. Jag fick 25 st. Men det beror ju på hur stora eller små man gör dom.
Glasyr:
3.5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 msk kakao
3 msk kaffe
100 g smält smör
Romessensce eller arraksdroppar
Smält smöret och låt svalna lite. Blanda under tiden övriga ingredienser. Ha sedan i smöret och blanda. I med romdropparna.
Rulla sedan chokladbollarna, några i riven kokos och några i chokladen och sedan med strössel.
Ställ i kylen minst 1 timme. De med glasyr behöver längre tid i kylen.
Kommentarer
Skicka en kommentar