Minibaguetter
Jag tog utgångspunkt i 5 dl. vätska så då blev det såhär:
1/2 pkt jäst
5 dl vatten, kallare än ljummet men inte iskallt
Salt + flingsalt
3 msk olivolja
Ca 12- 13 dl mjöl, Manitoba Cream
Blanda först ut jästen med vattnet. Tillsätt mjöl, inte allt på en gång, olja och salt. Kör med maskinen till en smidig deg. Kör sedan maskinen i 20 min.
Jag jäste min deg i ugnen på ångfunktionen, 40 grader i 30 min.
Ta ut bunken och häll ut degen. Forma minibaguetter och lägg på bakplåtspapper på plåt. Skär ett snitt i varje med en vass kniv. Efterjäsa under bakduk ca 40 min.
Pensla med vatten. Jag gör mina på 170 grader med över och undervärme och ånga, intensitet 2 i ca 30 min.
Har du inte ångfunktion så kan du ta nästan ljummet vatten och jäs första gången under plast ca 1,5- 2 timmar och kör de i ugnen på över- och undervärme på 225 grader i ca 10-15 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar