Köttfärssoppa

500 g nöt- eller blandfärs

1 gul lök

5 potatisar av fast sort

1 röd paprika

4 morötter

2-3 msk kalvfond

4-5 msk tomatpuré

1 liten färsk chili

Ca 1 l vatten

Salt

Peppar 

Paprikapulver 

Cayennepeppar


Skala potatis och morötter och skär i mindre bitar. Hacka lök och skär paprika i bitar. 

Fräs paprika och lök i smör på medelvärme till det börjar mjukna utan att ta färg. Ha då i potatis, morötter och chili och fräs på en liten stund. Ta i tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter. Häll på vattnet och tillsätt smaksättningarna efter smak. Koka upp och låt koka ca 10 min.

Bryn under tiden köttfärsen. Smaksätt med salt och svartpeppar. Var försiktig eftersom det är både salt och peppar i grytan. 

Ha i köttfärsen i grytan och låt koka ytterligare ca 15 min till potatis och morötter mjuknat. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås