Smörstekt torskrygg med hollandaisesås

Smörstekt torskrygg med sparris, hollandaisesås och rotfruktspuré, toppad med knaperstekt bacon är fantastiskt gott. 


Hollandaisesås:

3 äggulor

150g smält smör eller margarin

2 msk vatten

Ca 2 msk saft från färsk citron

Salt


Smält smöret.

Vispa ihop äggulorna och vatten. Koka upp en kastrull med vatten. Ta av plattan och ställ skålen med äggulorna i kastrullen och vispa till det tjocknar. Ta bort skålen från kastrullen och börja hälla i smöret sakta i en tunn stråle samtidigt som du vispar. När smöret är i (ta inte med det sista slagget i botten) så smaka av med citronsaften och salt.


Fisken:


Jag la först fisken i 1l kallt vatten med ca 1 dl salt i och fick ligga i ca 20- 30 min, för att fiskköttet ska bli lite fastare. Ta sedan upp, skölj av å lägg på torkpapper och torka fisken torr. Kryddra med vitpeppar och flingsalt runt om. Smält smör i en panna och lägg i fisken när smöret börjar bli nötbrunt. Stek på medelvärme till fisken är klar. Ös fisken med smöret med jämna mellanrum.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Grön ärtstuvning

Carnitas på grillen

Pizzasås