Smörstekt torskrygg med hollandaisesås
Smörstekt torskrygg med sparris, hollandaisesås och rotfruktspuré, toppad med knaperstekt bacon är fantastiskt gott.
Hollandaisesås:
3 äggulor
150g smält smör eller margarin
2 msk vatten
Ca 2 msk saft från färsk citron
Salt
Smält smöret.
Vispa ihop äggulorna och vatten. Koka upp en kastrull med vatten. Ta av plattan och ställ skålen med äggulorna i kastrullen och vispa till det tjocknar. Ta bort skålen från kastrullen och börja hälla i smöret sakta i en tunn stråle samtidigt som du vispar. När smöret är i (ta inte med det sista slagget i botten) så smaka av med citronsaften och salt.
Fisken:
Jag la först fisken i 1l kallt vatten med ca 1 dl salt i och fick ligga i ca 20- 30 min, för att fiskköttet ska bli lite fastare. Ta sedan upp, skölj av å lägg på torkpapper och torka fisken torr. Kryddra med vitpeppar och flingsalt runt om. Smält smör i en panna och lägg i fisken när smöret börjar bli nötbrunt. Stek på medelvärme till fisken är klar. Ös fisken med smöret med jämna mellanrum.
Kommentarer
Skicka en kommentar