Chimichurrimarinerad fläskfilé med ugnsrostad amandine delikatesspotatis med timjan och hemmagjord ajvar
Det här är verkligen gott och så fyllt av starka smaker så det bara exploderar i munnen 😋
1 fläskfilé
1 sats chimichurri
Ansa fläskfilén och skär små sneda skåror längs hela filén. Gnid in i salt och peppar, se till att det kommer i skårorna oxå. Gnid sedan in filén i chimichurri (det som är kvar använder jag som dipsås sedan). Plasta in och lägg in i kylen minst 1 timme men gärna längre.
Bryn sedan filén runt om i smör. När filén fått fin färg runt om sänk värmen ordentligt och sätt på ett lock. Låt filén gå färdigt,ca 15- 20 min.
Ugnsrostad amandine delikatesspotatis med timjan:
1 påse amandine delikatesspotatis
Olivolja
Flingsalt
Färsk timian
Dela potatisarna i mindre bitar och lägg på en plåt. Ringla över ordentligt med olivolja och på med flingsalt och sprid ut några timjankvistar.
Ställ mitt i ugnen på 200 grader i ca 40 min. Rör om då och då.
Servera med ajvar och chimichurri.
Chimichurri Här
Ajvar Här
Kommentarer
Skicka en kommentar