Chimichurrimarinerad fläskfilé med ugnsrostad amandine delikatesspotatis med timjan och hemmagjord ajvar








Det här är verkligen gott och så fyllt av starka smaker så det bara exploderar i munnen 😋

1 fläskfilé 
1 sats chimichurri 

Ansa fläskfilén och skär små sneda skåror längs hela filén. Gnid in i salt och peppar, se till att det kommer i skårorna oxå. Gnid sedan in filén i chimichurri (det som är kvar använder jag som dipsås sedan). Plasta in och lägg in i kylen minst 1 timme men gärna längre. 

Bryn sedan filén runt om i smör. När filén fått fin färg runt om sänk värmen ordentligt och sätt på ett lock. Låt filén gå färdigt,ca 15- 20 min. 

Ugnsrostad amandine delikatesspotatis med timjan:

1 påse amandine delikatesspotatis 
Olivolja
Flingsalt 
Färsk timian 

Dela potatisarna i mindre bitar och lägg på en plåt. Ringla över ordentligt med olivolja och på med flingsalt och sprid ut några timjankvistar. 

Ställ mitt i ugnen på 200 grader i ca 40 min. Rör om då och då. 

Servera med ajvar och chimichurri. 

Chimichurri Här
Ajvar Här

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås