Carnitas













Denna fantastiska tacos är nåt helt annat än den klassiska fredagstacosen vi är vana vid! Det här är på riktigt! Jag har tidigare lagat carnitas på grillen, nu är den lagad på mer traditionellt vis 😋

1 hel fläskkarré ca 1 kg
1 sats carnitaskrydda 
0,5 l Coca Cola (inte Light, vi vill ha sockret) 
1 apelsin
1 lime

Min Kryddblandning till carnitas:
4 msk paprikapulver
1 tsk vitlöksplver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitpeppar
0,5 tsk anchochili
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk chiliflakes
2 tsk spiskummin 
2 tsk oregano
0,5 msk peppar
2 tsk salt
Blanda allt.

Börja med att skära karrén i ca2 cm tjocka kuber. Lägg i en skål och häll på kryddblandningen och massera in det så det täcker alla köttbitar runt om. Låt stå minst 1 tim men gärna längre.
Smält smör i en gryta och bryn köttet runt om i omgångar. Häll på cola, lite i taget. Rör runt. Pressa i Saften från 1 apelsin och 1 lime. Rör runt. Fyll på med cola när det behövs. Låt småputtra under lock i 2,5- 3 timmar. Fyll på med cola under tiden.
När det är klart så dra isär köttet med en gaffel. 
Servera med goda tillbehör. Jag lägger förslag här under ⬇️⬇️⬇️
Tortillabröd Recept här
Tomatsalsa Recept här
Mangosallad Recept här
Guacamole Recept här
Picklad rödlök Recept här
Nyfiken på min grillade carnitas? Ta en titt här

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås