Klyftpotatis
Potatis..detta är ett favorittillbehör till fläskfilé här hemma.
12-13 potatisar av fast sort
2 paprikor, röd å grön
1 röd lök
Flingsalt
Peppar
Smör
Skala potatisarna å skär i klyftor, lägg i kallt vatten ca 30 min. Skölja av en gång till och låt vattnet rinna av ordentligt.
Skär upp paprika i större bitar och löken i båtar.
Lägg sedan allt i en form. På med flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Lägg i några smörklickar runt om i formen. Fyll på med smör efter en stund om det verkar bli för torrt. Ugnen på 210 grader 4D varmluft i cirkus 45 min - 1 tim. Jag använder 2 plåtar om det är mycket potatis. Då sänker jag graderna till 180 grader efter ca 20-30 min. Jag rör runt ung var 10 min så det inte fastnar i botten.
Sista 10-15 minutrarna lägger jag med sparris som jag kokat i saltat vatten i 3 min och små tomater.
Kommentarer
Skicka en kommentar