Pasta med fläskfilé
En smakfull pasta är alltid gott, häll upp i en stor skål att samlas runt och hugg in!
1 fläskfilé, ca 500 g
1 burk kronärtskockshjärtan i lag
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
Ca 8 soltorkade tomater
1 citron, skal + saft
4- 500 g pasta, jag tog penne
Salt
Peppar
Koriander, torkade
Chiliflakes
Börja med att ansa fläskfilén och skär i mindre bitar/strimlor.
Finhacka persiljan. Skala vitlöken å tryck till den lite. Häll av kronärtskockshjärtana och låt rinna av. Skär sedan i lite mindre bitar. Strimla de soltorkade tomaterna. Riv skalet från 1 citron.
Sätt på pastavattnet och koka pastan. Stek under tiden fläskfilén i smör/margarin. Kryddra med salt, peppar, koriander och chiliflakes. Stek i omgångar på medelvärme och ställ åt sidan. Höj värmen och häll i olivolja, sedan i med vitlöken, soltorkade tomater och persiljan, spara lite till garnering. Stek på medelvärme 2-3 min. Fyll på med olivolja om det verkar bli torrt. I med kronärtskockshjärtana och citronskalet och stek på medelvärme några minuter. I med mera olivolja, ca 1/2-1 dl. och lite olja från de soltorkade tomaterna- 2 msk. Sedan i med fläskfilén och pastan å blanda runt. Smaka upp med salt och peppar och avsluta med att skvisa i lite citronsaft, smaka av hur mycket du vill ha. Häll upp i en stor skål, på med persilja och samla familjen och njut.
Kommentarer
Skicka en kommentar