Tomat- och chiligryta på grillen
Grytan gjorde jag på ett ungefär såhär:
1kg högrev
2 burkar mutti hela skalade tomater
3-4 morötter, skalade i bitar
2 röda paprikor, i bitar
3 lagerblad
2 vitlöksklyftor, skalade
3-4 färska chilli, urkärnade och skär i bitar
2 gula lökar, skalade och skär i båtar
3 selleristicks, i bitar
Ca 2 tsk honung
Ca 2- 3 msk tomatpuré
Ca 4-5 dl rött vin
Vatten
Salt
Peppar
Spiskummin
Paprikakrydda
Chillikrydda
Oregano
Grillen:
Använde briketter på ena sidan av grillen. Fyllde på med briketter 2 ggr under grillningen.
Rensa högreven och skär i större bitar.
Ställ en järngryta på grillen och ta i solrosolja och sedan lite smör. När det smält så bryn på köttet i omgångar med salt och peppar. Lägg undan. Fräs då på grönsakerna i omgångar till de blir glansiga och får en fin färg. Lägg i köttet igen och blanda. Häll i tomaterna och tomatpurén, blanda. I med kryddor, smaka av ofta och fyll på med mer kryddor eftersom det behövs. På med vinet och sedan med lite vatten till en bra konsistens. På med locket till grillen. Låt står på direkt värme i ca 20- 30 min och ställ sedan över på indirekt värme. Växla med av och på med locket till grytan, håll koll på vätskemängden. Sammanlagt stog grytan i lite drygt 3 timmar. Rör om med jämna mellanrum och smaka av och håll koll på konsistensen, fyll eventuellt på med mer kryddor, vin och/eller vatten.
Låt dig hänföras av doften och avnjut sedan en mycket smakrik gryta med gott drag i.
Foccaciareceptet tog jag ett från köket sin hemsida.
Kommentarer
Skicka en kommentar